Diensten

U kunt bij IZTA terecht voor diverse lichamelijke klachten. IZTA is gespecialiseerd in lichaamsgerichte therapie en massagetherapie bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel en klachten na de diagnose kanker. Maar ook mensen met hoofdpijn, migraineklachten en slaapproblemen kunnen bij IZTA terecht.

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Lichaamsgerichte zorgtherapie voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Oncologie massagetherapie

Massagetherapie voor mensen met de diagnose kanker.

Hoofdpijntherapie

Lichaamsgerichte zorgtherapie voor mensen met regelmatige hoofdpijnklachten.

Slaaptherapie

Lichaamsgerichte zorgtherapie voor mensen met slaapprobelemen.

Massagetherapie

Met massagetherapie worden je spieren aangepakt en krijgen ze meer bewegingsruimte. Ook rekken en strekken zijn een onderdeel van deze vorm van therapie.

Lichaamsgerichte zorgtherapie

Deze behandeling kan voor verschillende klachten, zoals hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten worden ingezet.

Behandelmethoden

Afhankelijk van uw klacht, gebruiken wij diverse behandelmethoden. Hieronder zijn enkele van onze behandelmethoden uitgelicht, om u een beeld te geven van wat welke behandelmethode inhoudt en wat u kunt verwachten. 

Integrale massagetherapie wordt gegeven met de handen (manueel) en heeft als doel om de klachten die u ervaart te verminderen of zelfs geheel te laten verdwijnen. De intensiteit van de handgrepen is afhankelijk van de klachten. Zo kunnen pijnlijke spieren en/of gewrichten worden behandeld, maar het kan u ook helpen om te ontspannen.

De fascia is het vlies dat rond al onze spieren, botten en organen zit. Wanneer we het over fascia hebben, dan bedoelen we het bindweefsel. Het bindweefsel biedt ondersteuning en bescherming van verschillende lichaamsstructuren. De samenhang van de fascia kan verstoord raken, door bijvoorbeeld een blessure, een operatie of door bestraling.

Ook uw mentale gesteldheid kan invloed hebben op deze samenhang. Door stress kan de fascia gespannen zijn, wat leidt tot pijnklachten. Bij Myofasciale Realease Therapie (MRT) gaat de aandacht naar de fascia van de spieren. MRT is een rustige maar stevige manier van stimuleren van de fascia in het lichaam door een rustige druk en rek te geven in verschillende richtingen op het gebied dat aandacht vereist. Hierdoor neemt de elasticiteit en veerkracht van ons lichaam toe en kan de spierspanning afnemen.

Een triggerpoint kan worden gezien als een spierknoop: een bundeltje spiervezels dat zich niet ontspant, maar steeds strak aangespannen blijft. Door overbelaste spieren ontstaat een lokale verdikking met een slechte doorbloeding waardoor afvalstoffen zich ophopen. Een triggerpoint kan bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtsverlies en pijnklachten elders in het lichaam veroorzaken.

Triggerpointtherapie is erop gericht deze knopen weg te halen. Triggerpoints worden met de duim of elleboog tot ontspanning gebracht, waardoor er weer ruimte ontstaat in de strakgespannen spierdeeltjes. De doorbloeding verbetert en pijnklachten verminderen, door lokale statische druk op de triggerpoints te geven. 

Aanrakingen op het lichaam kunnen u in contact brengen met uw lichaam en inzicht geven over bepaalde klachten of op bepaalde vraagstukken. De behandeling draait hierbij om begeleiding in dit, voor u, persoonlijke proces. Niet vertellen wat u moet doen, maar u leren luisteren naar uw eigen lichaam. 

Bij integrale zorg therapie d.m.v. Aromatherapie draait het om behandeling van de klacht d.m.v. geur. De geuren van etherische oliën die u tijdens de behandeling waarneemt werken in op uw onderbewuste en kunnen u helpen om dichter bij uzelf te komen en het natuurlijke evenwicht in uw lichaam weer in balans te brengen. 

Bij tactiel stimulering als onderdeel van integrale zorg therapie draait het om aanraking met als doel te stimuleren (activeren) of te sederen (tot kalmte brengen). Aanraking gebeurt d.m.v. de handen, maar ook door gebruik van bepaalde voorwerpen waardoor u bepaalde prikkeling ervaart, zoals zachtheid, tinteling, warmte, koud e.d.. 

Daarnaast is integrale zorg therapie een perfecte aanvulling op het revalidatietraject dat u wellicht nog volgt. Zo kan tactiele stimulering uw revalidatie bevorderen. 

Cupping vindt zijn oorsprong in de Chinese geneeskunde en richt zich op behandeling van bindweefsel en de verbinding tussen spieren en botten in het lichaam. D.m.v. cups wordt er met een zuigende techniek behandeld op de huid om de doorbloeding te stimuleren en pijnpunten en vastzittende gewrichten op te heffen. 

De tape die wordt gebruikt heeft dezelfde elasticiteit als de huid. De richting en de mate van rek waarmee de tape wordt opgeplakt kan de onderhuidse structuren beïnvloeden, waardoor er ruimte komt en de spierspanning kan worden beïnvloed.