Hoofdpijntherapie

Zo’n 3,5 miljoen mensen in Nederland lijden regelmatig aan ernstige, bijzonder pijnlijke hoofdpijn, die niet zomaar over gaat. Soms ontstaat die hoofdpijn onder invloed van hormonen, als bijwerking van medicatie, spanning in nek en schouders of door andere (onverklaarbare) redenen.

Vaak voorkomende hoofdpijnen zijn:

Lichaamsgerichte zorgtherapie bij hoofdpijn is gericht op het bewegen, masseren en manipuleren van de spieren. Het gehele hoofd-, nek-, en schoudergebied komt hierbij aan bod. 

Diverse therapieën maken onderdeel uit van deze behandeling. Denk aan manuele technieken, voetreflex, cupping* of taping**.

Waarom integrale zorg therapie kan helpen bij hoofdpijn

Door spieren te stimuleren, kunnen hoofdpijnklachten worden verminderd of zelfs worden helemaal verdwijnen. Afhankelijk van de klacht en in overleg met u kan er voor diverse behandelingen worden gekozen.

* Cupping = Cupping vindt zijn oorsprong in de Chinese geneeskunde en richt zich op behandeling van bindweefsel en de verbinding tussen spieren en botten in het lichaam. D.m.v. cups wordt er met een zuigende techniek behandeld op de huid om de doorbloeding te stimuleren en pijnpunten en vastzittende gewrichten op te heffen. 

**Taping = De tape die wordt gebruikt heeft dezelfde elasticiteit als de huid. De richting en de mate van rek waarmee de tape wordt opgeplakt kan de onderhuidse structuren beïnvloeden, waardoor er ruimte komt en de spierspanning kan worden beïnvloed.