Oncologie massagetherapie

Er is een oncologische ziekte bij u gediagnostiseerd of u bent herstellende van kanker. De impact op uw lichaam en leven is enorm. U kunt bijwerkingen ervaren van de medicatie die u gebruikt (heeft), maar daarnaast is het doorstaan van deze ziekte ook mentaal en fysiek een zware belasting.

Integrale massagetherapie bij oncologische klachten is enkel gericht op aanraking en verzachting. Ook wanneer u te horen heeft gekregen dat genezing niet meer mogelijk is, kan integrale massagetherapie veel voor u betekenen.

Waarom integrale massagetherapie kan helpen bij oncologische klachten

Bij de behandeling van oncologische klachten is de integrale massagetherapie enkel gericht op aanraking en verzachting. Het helpt u ontspannen en emoties los te laten en biedt verlichting bij fysieke en/of mentale klachten. 

Zo kan het bijdragen aan het verminderen of wegnemen van misselijkheid, verbetert het uw doorbloeding (warmte of kou kunt u anders ervaren dan voorheen) of geeft het u juist een momentje voor uzelf. 

Integrale Zorg Therapie Alkmaar is na afronding van de gelijknamige training bij ‘Instituut Massage bij Kanker’ gespecialiseerd in massage bij kanker. Meer informatie over deze scholing vindt u op massagebijkanker.nl

Waarom massagetherapie bij oncologische klachten?

Massagetherapie bij kanker is een respectvolle energetische massage. De aanraking is zacht en troostend. Massagetherapie houdt rekening met lichamelijke klachten als gevolg van uw behandeling, medicatie, conditie en energieniveau. We bekijken voorafgaand aan de massagebehandeling hoe u zich op dat moment voelt en wat voor u prettig is. 

Massagetherapie bij kanker leidt niet tot genezing. Ondanks dat kan massage wel van grote steun zijn in uw ziekteproces. Uw lichaam is hard aan het vechten, of heeft hard gevochten. Een therapeutische behandeling met behulp van zachte aanraking kan uw lichaam helpen ontspannen. In een traject kan het voelen alsof u de controle over uw leven en lichaam kwijt bent. Momenten van spanning, stress en onzekerheid hebben weerslag op uw mentale gezondheid. Een massage kan helpen om weer in contact met uw lichaam te komen en te ontspannen. 

Massagetherapie kan uw kwaliteit van leven verbeteren, doordat uw vertrouwen in uw eigen lichaam wordt hersteld. Ook symptomen als gevolg van uw diagnose, zoals slaapproblemen, angst, stress en depressie en pijn kunnen afnemen als gevolg van therapeutische aanraking. Veel cliënten geven aan dat massage pijndempend is en misselijkheid als gevolg van chemo-, bestraling of hormoontherapie kan tegengaan. Ook in de palliatieve/terminale fase kan massagetherapie veel voor u betekenen. Massagetherapie geeft dan verlichting, helpt u uw emoties vrij te laten en geeft u mentale rust en acceptatie.